Bästa restaurangerna i Sverige

White Guide är en ultimata guiden för den som vill hitta de bästa restaurangerna i världen, och för att äta på en av dessa restauranger behöver man faktiskt inte ens lämna Sverige. Här, liksom i våra grannländer, finns nämligen ett flertal restauranger som utsetts till några av de bästa i världen av White Guide.

I Jämtland hittar man till exempel en restaurang som har placerat sig på topp 50-listan i världen, och som tillsammans med två andra restauranger ligger tvåa på topplistan i White Guide Nordic. Det handlar om Fäviken som drivs av Magnus Nilsson, dit matälskare från hela världen reser för att få en unik matupplevelse.

Esperanto,_StockholmEn av de restauranger som Fäviken delar andraplatsen med är Esperanto, som två år i rad har utsetts till Sveriges bästa restaurang. Esperanto ligger mer centralt än Fäviken, på Kungstensgatan i Stockholm. Den drivs av Sayan Isaksson, som också driver sushirestaurangen Råkultur och den japanska matpuben Shibumi, som ligger på våningarna under Esperanto.

Om du har ätit på någon av dessa restauranger, och inspirerats att själv försöka förbättra din matlagning, ska du gå in på Matklubben. Där finns nämligen tusentals recept att prova och öva på, från enkla till mycket komplicerade.