Besök och se Stockholms beundransvärda byggnader

Sveriges främsta besöksmål är utan tvekan huvudstaden och det knappast en slump att Stockholms slogan är “The Capital of Scandinavia”. Med sina många vackra byggnader, hamnar och strandpromenader passar denna slogan utmärkt. Faktum är att Stockholm, till skillnad mot de flesta andra städer, är byggd på 14 öar som binds samman av broar och gångvägar. Inte nog med det, bara en färjetur bort finns Stockholms skärgård som består av 30 000 öar varav cirka 200 är bebodda. Stadens vackra arkitektur som reser sig från öarna omgivet av vatten gör det fantastiskt att promenera runt på sommaren.

Ta en vandringstur i Stockholm och bli beundrad

En vandringstur genom huvudstadens olika stadsdelar låter dig upptäcka allt från 1600-talets majestätiska barockbyggnader till 300 år gamla trästugor. Det ger dig en spännande inblick i olika perioder av Stockholms historia. De viktigaste platserna och byggnaderna som du inte får missa att besöka är:

  • Gamla stan.
  • Globen.
  • Kungliga slottet.
  • Nordiska Museet.
  • Stadshuset.
  • Storkyrkan.
  • Vasamuseet.

Missa inte Stockholms vackra byggnader och välskötta hustak

Det finns ingen brist på historiska byggnader i Stockholm, speciellt i Gamla stan med sina smala gator och lokala kaféer. Överlag är Stockholms byggnader målade i vackra nyanser med utsmyckade fönster. Det är tack vare professionella hantverkare och målare som det är möjligt att njuta fullt ut av stadens fantastiska arkitektur. Se bara på DM Tak som lyckats bli en av Stockholms ledande entreprenörer för hustak genom hårt arbete, yrkesstolthet och viljan att alltid leverera högsta kvalitet. Faktum är att det är entreprenörer som DM Tak som möjliggjort för turister att beundra de vacker takmålning i Stockholm. Föreställ dig ett Stockholm med slitna och missfärgade hustak! Med detta i åtanke är det föga förvånande att ett tak i bra skick höjer värdet på fastigheten.

Stockholm har naturligtvis även gott om moderna byggnader att besöka. Se till exempel på det prisbelönta hotellet Victoria Tower på 119 meter i Kista.