Skidsemester i Sverige

Sverige är ju knappast känt för våra långa, vita sandstränder, men vi är desto mer kända för våra långa, vita skidbackar. Den som vill åka på skidsemester har med andra ord ett stort utbud av svenska skidorter att välja mellan, som alla har något särskilt att erbjuda sina gäster.

En klassiker bland svenska skidorter är till exempel Åre. Åre har bland annat beskrivits som ”det närmaste vi kan komma Alperna i Sverige”, och det är en skidort som för många är det självklara målet i de svenska fjällen. I Åre hittar man, förutom skidpister som är bland de mest avancerade i Sverige, en rad aktiviteter för den som föredrar att hoppa över skidåkningen, liksom en mängd restauranger och butiker. Det är med andra ord en skidort som lämpar sig för dem som tycker att en bra after-ski hör till när man åker på skidsemester, och för dem som uppskattar ett rikt nöjesliv utanför skidbacken.800px-are_kabinbana

Några som däremot kanske inte känner sig särskilt hemma i Åre är barnfamiljerna. Det finns dock lyckligtvis gott om alternativ i de svenska fjällen som passar barnfamiljer perfekt. Två av dessa, som har fått höga betyg av sina gäster, är närliggande Tänndalen och Funäsdalen. Här finns det knappt något nöjesliv att tala om, och vill man ha after-ski får man anordna den själv i sin stuga. Det är dock inte därför man åker till Tänndalen eller Funäsdalen – man åker dit för att få en naturnära upplevelse och bra skidåkning både utför och på längden. Vill man ha en lugn skidsemester där just skidåkningen står i centrum är detta med andra ord rätt resmål.

En annan favorit bland svenska skidorter är Vemdalen, som framförallt har ett gott rykte tack vare sina utmärkta längdskidåkningsspår. Hit ska man därför åka om man föredrar längdskidåkning framför alpin åkning, eller om man gärna kombinerar båda två.

Om du drömmer om att åka på skidsemester med hela din familj, men inte har hunnit spara ihop det kapital som krävs, kan en lösning vara att ta ett smslån på Mobillan.se. Där kan du låna upp till 40 000 kronor, vilket är mer än tillräckligt för att komplettera reskassan så att alla i familjen har råd med liftkort och skidhyra, oavsett vilken skidort ni väljer.