Upplev Göteborg

 

Vare sig du är på besök i Sverige eller är bosatt här borde du någon gång besöka Göteborg på Sveriges västkust. Många har säkert besökt Stockholm, men glöm inte bort västkustspärlan Göteborg när du är ute och reser. Göteborg är med sina 990 000 invånare Sveriges näst största stad. Staden ligger på Sveriges västkust, precis vid Göta Älvs mynning. Här får du några tips om mat, attraktioner och boende i Sveriges näst största stad.

Att göra i Göteborg

1200px-feskekorka-1Det finns mycket att göra i Göteborg. Bland de mest kända attraktionerna och sevärdheterna finner du nöjesparken Liseberg, Universeum, Röhsska Museet, Göteborgs Konstmuseum och Botaniska Trädgården. Glöm inte heller bort att bege dig ut i Göteborgs skärgård – besök till exempel Brännö eller Styrsö i den södra delen av skärgården. För dig som är intresserad av shopping kanske det stora och centrala köpcentret Nordstan kan locka? Du kan också bege dig till den lilla stadsdelen Haga, där du hittar många mysiga butiker och caféer.

Att äta i Göteborg

Fisk och skaldjur är ett måste för dig som är på besök i Göteborg. Fiskekyrkan (Feskekörka) är en fisk- och skaldjurshall där du kan köpa färska varor. I Göteborg finns också många bra alternative för vegetarianen. Hagabion är ett sådant exempel, liksom Govindas. För dig som gillar trendiga matupplevelser är Tredje Långgatan och Magasinsgatan två måsten. År 2014 öppnade några nya restauranger på Tredje Långgatan, där du bland annat kan äta mexikansk, vietnamesisk och italiensk mat. På Magasinsgatan samlas bland annat foodtrucks och sushiställen.

Att bo i Göteborg

Om du är på besök i Göteborg behöver du givetvis någonstans att sova också. I närheten av stadens centralstation hittar du många kända hotellkedjor, så som Scandic och Grand Hotel. I närheten finns också Hotell Eggers och Elite Plaza. Om du föredrar att bo på ett lite mindre ställe kan du till exempel satsa på Hotel Flora eller varför inte Stigbergslidens vandrarhem, som ligger ett stenkast från den populära pub- och matgatan Andra Långgatan? I Göteborg hittar du någonstans att bo oavsett din plånboks storlek.