Museer för ammande mammor

Att vara nybliven mamma är en omvälvande och fenomenal händelse som för med sig en myriad av känslor. Kärlek, glädje och värme är en stor del av upplevelsen, men också trötthet och stress. Mycket ska hinnas med och om du redan har andra barn gäller det att hålla alla aktiva. Ett museibesök kan ge både dig barnen ett tillfälle att ha roligt tillsammans utan att du hela tiden måste vara i centrum.

Om du går på museum medan du fortfarande ammar kan du få stor hjälp med tillbehör från Medela som inkluderar bh:ar, vårtskydd och brösttrattar. Här hittar du också bröstpumpar och bröstmjölksflaskor, liksom avlastande graviditetsgördlar som är sköna att använda. Det är också viktigt att du hittar kul teman och platser för barnen och som tur är finns det massor av spännande alternativ runtom i Sverige.

Museer för hela familjen

Om du befinner dig i huvudstaden finns det dels museer som framförallt är inriktade på barn, dels vuxenmuseer som har kul aktiviteter för de yngre. Ett exempel är Livrustkammaren som har fascinerande dräkter och föremål från landets kungliga historia, men som också har utställningar och evenemang för barn. Många museer arrangerar också specialevent inför loven som sagoläsning inför läslovet och skattjakter till påsken. Glöm inte heller alla fina djur- och äventyrsparker som Liseberg och Kolmården.

Virtuella besök

För dig som håller dig hemma finns det också många virtuella besök som du och barnen kan göra tillsammans. Utrustad med en bra turistguide kan du hitta ställen som går att besöka både fysiskt och online. Det är en stor hjälp för ammande mammor och kan bli en källa för nya kunskaper och stimulerande underhållning för stora som små.